A receptek:
1. Koktélrákkal töltött paradicsom
Hozzávalók: 10 db paradicsom, 20 dkg mélyhűtött koktélrák, majonéz, 2 ek tejföl, kapor, só, fokhagyma, snidling, 2db főtt tojás
Elkészítés:
A rákokat megfőzzük sós, fokhagymás, kapros vízben. Ezalatt az apróra vágott tojásokat összekeverjük a szintén apróra vágott snidlinggel, majonézzel, tejföllel. Miután a rákok megfőttek, hozzákeverjük.
Végül az elkészült krémmel megtöltjük kibelezett paradicsomokat.
2. Baconbe göngyölt szűzérme burgonyapürével, pirított gombás ruccola salátával
(feltöltés alatt :)
3. Brownie eperrel, vaníliafagyival
Hozzávalók:
- 26 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg liszt
Elkészítés:
A sütôt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég /legalábbis ha magasra szeretnénk/. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Hűlés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csoki öntettel tálaljuk.