Camambert saláta
Hozzávalók: 50 dkg paradicsom, 30 dkg camambert, 2 evőkanál fekete olívabogyó, 2 evőkanál zöld olívabogyó, 6-7 evőkanál olívaolaj, só, 1 kiskanál bazsalikom.
Elkészítés: A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk, a sajtot hasonló vastagságú karikákra vágjuk. Koszorú alakban úgy rakjuk egy nagy salátástálra, hogy a paradicsom és sajtszeletek félig fedjék egymást. Megsózzuk, bazsalikomozzuk, az olívabogyót rászórjuk, az olívaolajjal pedig meglocsoljuk. Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Ízlés szerint bagettel vagy pirítóssal tálalhatjuk.
Fehérboros csirkepörkölt nokedlivel
Hozzávalók:
- csirkemell filé, kb.
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1-1 1/2 ek. pirospaprika
-
- liszt
- szőlőmagolaj (vaj is lehet)
- só
-
A filét 4-5 cm-esre darabolom, besózom, félreteszem. Szőlőmagolajon üvegesre pirítom a finomra vágott hagymákat, megfuttatom rajta a mozsárban megtört pirospaprikát, felöntöm a borral, elforralom belőle az alkoholt.
Egy kevés szőlőmagolajat hevítek, a csirkefilét megszórom egy kis liszttel, össze- és lerázogatom, hogy egyenletesen vékonyan legyen lisztes, majd a serpenyőben hirtelen megpirítom. Mehet a pörköltbe, néhány perc (6-8) alatt készen van, végül tejföllel behabarom.
A nokedlihez:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
-só
-1 tojás
-olaj vagy zsír
Elkészítés:
A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal.
Narancsos joghurttorta
Feltöltés alatt…